Gemi acenteliği nasıl olunur?
Denizcilik lisesi veya denizcilik yüksekokulu mezunları hariç olmak üzere, gemi acentesi çalışanı olmak isteyen adayların yıl içerisinde düzenlenen sertifika eğitim seminerlerinden birine katılmaları ve bu eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.
Gemi acenteliği türleri nelerdir?
Taşıma acenteliği çeşitleri; Kiracı acenteliği, koruma acenteliği, liman acenteliği, rezervasyon acenteliği, liner acenteliği (hat acentesi) ve ana acentelik-tali acentelik olarak sıralanabilir.
Gemi acentesi ne kadar kazanır?
Gemi acentesi zabiti maaşının en düşük ortalama tutarı 23 bin 100 TL iken, en yüksek ortalama tutarı ise 37 TL’dir.
Gemi acenteliği yetki belgesi ne işe yarar?
Adına acentelik yetki belgesi düzenlenen kişiler, sorumlu müdürlük görevini yürüttüklerini beyan ederlerse, bu kişilerin de bir önceki fıkrada belirtilen şartları taşımaları gerekir. Taşımacılık şirketleri, sorumlu müdüre yardımcı olmak üzere işyerlerinde müdür yardımcısı da çalıştırabilirler.
Acente kimleri temsil eder?
Bu kapsamda aracı, müvekkili adına koruyucu beyannameler düzenlemeye ve vermeye, müvekkili adına sözleşmeler akdetmeye, teslim edilen malların bedelini tahsil etmeye veya bedelini bizzat ödediği malları teslim almaya ve müvekkilini mahkemede temsil etmeye yetkilidir.
Gemi acenteliği hangi bölümdedir?
Öğrencilere denizcilik sektörünün temel kurallarını öğreten Denizcilik ve Liman Yönetimi Bölümü’nün iki yıllık bir eğitim dönemi vardır. Bölümün amacı, mezunlara depolama, dış ticaret, gümrük paketleme ve dağıtım, deniz taşımacılığı gibi birçok lojistik faaliyeti hakkında bilgi sağlamaktır.
Gemi acentesi kimdir?
Gemi sahibi tarafından yabancı limanlara gönderilen geminin coğrafi konumu ile ilgili görev ve sorumluluklarını üstlenen, işlerini yöneten, hak ve menfaatlerini koruyan kişi ve kuruluşlara “liman acenteliği” yani gemi acenteliği denir.
Acente nedir örnek?
Acente örnekleri dendiğinde akla ilk gelen şey sigorta şirketleridir. Sigorta şubeleri, şirketler adına çalışan ticari kuruluşlardır. Bu tür çalışmaların bir diğer örneği de seyahat rezervasyonları sunan temsilcilik ofisleridir.
Acente türleri nelerdir?
Faaliyet türü ne olursa olsun, TTK’daki acenteler görev ve sorumlulukları bakımından iki gruba ayrılır. Bunlar aracı acente ve sözleşme ortağıdır.
Acente ücreti nedir?
Gemi sahibi, kaptanı, kiralayanı veya işleteni tarafından acenteye ekli tarifeye göre ödenen ücret, masraflara ek olarak, gemi işleteni tarafından geminin kasasına paranın aktarılması suretiyle acenteye tesliminden önce yapılan ödemedir.
Gemide çalışan kaç para maaş alır?
Ankete katılan kullanıcıların maaş verilerine göre, bir gemi mürettebatının ortalama aylık maaşı 34.000 TL civarındadır. Bir gemi mürettebatının en düşük ortak maaşı 27.200 TL iken, en yüksek maaşı 73 TL’dir.
Acentacı ne iş yapar?
Bir acente, belirli bir şirket veya ürün yelpazesi adına çalışan ve o şirketin ürünlerini veya hizmetlerini pazarlayan bağımsız bir temsilcidir. Brokerlar genellikle komisyon veya ücret bazında çalışır ve sigorta, seyahat, emlak, lojistik ve ticaret gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterirler.
Gemi acenteliği nasıl açılır?
Bir gemi acentesinin yetki belgesi, tüzel kişiliğe (şirkete) verilen bir yetki belgesidir. 5 yıl içinde verilebilir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’ne vize başvurusunda bulunulması gerekir. Gemi acentesinin kimlik kartı, eğitim ve sınav aşamasından sonra bireyler adına verilen bir karttır.
Gemi acente yetki belgeleri kaç yılda bir yenilenir?
b) Gemi kimlik kartı sahibi olan herkes, kimlik kartının düzenlendiği tarihten itibaren beş yılı geçmemek üzere en az bir kez yenileme kursuna katılmak zorundadır. Katılımcıların kimlik kartları yenilenir.
Gemi acente personel kartı nasıl alınır?
Gemi acentesi yetki belgesi ve gemi acentesi kimlik kartı e-devlet üzerinden elektronik belge olarak alınır. T.C. Yetkili kuruluş Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Lojistik ve Kombine Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’dır.
Gemi acente personeli ne iş yapar?
Gemi acenteliği hizmetleri, Türk limanlarına gelen her türlü deniz aracı ve taşıtının seyrüsefer, yolcu, yük, bakım ve onarım, sörvey, ikmal, personel transferi, yükleme ve boşaltma, pilot römorkör alımı vb. işlemlerini kapsamaktadır. İşlemler gemi brokerliği hizmetleridir.
Gemi acente personel kartı nasıl alınır?
Gemi acentesi yetki belgesi ve gemi acentesi kimlik kartı e-devlet üzerinden elektronik belge olarak alınır. T.C. Yetkili kuruluş Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Lojistik ve Kombine Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’dır.
Gemi elemanı ne kadar maaş alır?
Ankete katılan kullanıcıların maaş verilerine göre, bir gemi mürettebatının ortalama aylık maaşı 34.000 TL civarındadır. Bir gemi mürettebatının en düşük ortak maaşı 27.200 TL iken, en yüksek maaşı 73 TL’dir.
Sigorta acenteliği kimler açabilir?
Acentelik açmak isteyen herkesin SEGEM belgesine sahip olması gerekmektedir. Ayrıca; Bankacılık ve sigortacılık alanında ön lisans dereceniz varsa 24 ay, bir bölümde dört yıllık dereceniz varsa 18 ay iş deneyimine sahip olmanız gerekmektedir. 4 yaşında. Bankacılık ve sigortacılık ve sigortacılık alanında lisans mezunları için iş deneyimi şartı aranmamaktadır.